פורטל מיסים

שלבי הוצאת פטור ממס הכנסה

הזכות לפטור ממס היא זכות חשובה שמאפשרת קבלת סכומי כסף לא מבוטלים. עם זאת, הזכות לפטור ממס אינה מוכרת לנכים רבים שסובלים ממצבים רפואיים לאשלבי הוצאת פטור ממס הכנסה פשוטים ושתפקודם נפגע.

באיזה מקרים אפשר לקבל פטור מתשלומי מס הכנסה?

פטור ממס הכנסה ניתן מכוח פקודת מס הכנסה. הפטור ניתן לאדם נכה אשר נקבעו לו 100% נכות רפואית ממחלה אחת, או 90% נכות רפואית ממספר ליקויים רפואיים בחישוב מיוחד של שקלול . כדי לקבל פטור ממס הכנסה צריך שתיקבע נכות לפחות לתקופה של חצי שנה.

פטור ממס הכנסה הוא על הכנסות מעבודה וגם על הכנסות שלא מעבודה (כמו דמי שכירות, ריביות, וכולי). כמו כן אפשר לבקש החזרי מס רטרואקטיביים מתקופת תחילת הנכות.

בנכות שנקבעה מאמצע שנת המס, הפטור יחושב באופן חלקי על ההכנסה.

יורשים של אדם שהגיש בקשה לפטור ממס אבל נפטר, יקבלו לידיהם את החזרי המס.

מחלות המקנות פטור ממס הכנסה

מדובר בנכים שסובלים ממחלות קשות כמו עיוורון, חרשות, מחלות ריאה, פרקינסון, פוליו, סוכרת, סרטן, מחלת כליות, דלקות פרקים, טרשת וכולי. הרעיון שעומד מאחורי הזכות לפטור הוא שהמדינה מבקשת לסייע לנכים שחולים במחלות קשות ולהקל עליהם בהתמודדותם עם המחלות וההוצאות שכרוכות בכך והפגיעה ביכולתם להשתכר.

הנכות נקבעת מכוח חוקים המנויים בפקודת מס הכנסה. בין היתר מדובר בחוק הביטוח הלאומי נכות כללית, תקנות הביטוח הלאומי ילד נכה, חוק נכי רדיפות הנאצים, חוק נכי המלחמה בנאצים, וכולי.

ועדות רפואיות לקביעת אחוזי הנכות

אחוזי הנכות שמאפשרים את הפטור ממס יקבעו על ידי ועדות רפואיות לנכות של ביטוח לאומי, ועדה רפואית של מס הכנסה, ועדה על פי חוק הנכים תגמולים ושיקום, ועדה לנפגעי עבודה, ועדה לנפגעי פעולות איבה, ועדה של משרד האוצר מכוח חוק פיצויים לנפגעי פוליו ולנפגעי גזזת, ועדה מכוח חוק נכי מלחמה בנאצים – או חוק נכי רדיפות הנאצים וכולי.

סכומי תקרה לפטור

הפטור ניתן עד לסכומי תקרה מסוימים אשר נקבעים ומתעדכנים מידי שנה. קיים שוני בין התקרות של סכומי הפטור להכנסה מעבודה (יגיעה אישית) לעומת הפטור להכנסות שלא מעבודה (ריביות שכר דירה וכולי).

התהליך של מימוש הזכות לפטור ממס הכנסה

כדי לממש את הזכות לפטור ממס, על המבקש להגיש טפסים ואישורים לפקיד השומה (בדואר למשרד מס הכנסה שקרובים למקום המגורים של המבקש או במסירה אישית) כדלקמן:

החומר יוגש לפקיד השומה בצירוף מסמכים רפואיים, ואגרה ויועבר למוסד לביטוח לאומי לצורך קביעת אחוזי נכות בוועדה רפואית.

צילום פרוטוקול של ועדה הרפואית שקבעה אחוזי נכות יועבר לפקיד השומה לאישור ההחלטה בעניין הפטור ממס.

הופעה בפני ועדה הרפואית לצורך קביעת הנכות

ההופעה בפני הועדה הרפואית לצורך קביעת אחוזי הנכות היא חשובה מאוד. המבקש אשר יוזמן להופיע בפני ועדה רפואית צריך להתכונן ולהכין תיק רפואי שמפרט את המחלות והבעיות הרפואיות מתחילתן, ועד למועד ההגשה של הבקשה לפטור. באם יקבעו לו 90% נכות ויותר הוא יהיה זכאי לקבל אישור לפטור מתשלום המס.

במידה ויוכח כי התנאים לפטור מתקיימים גם שנים אחורה לפני שנת המס, אפשר לקבל החזרי מס רטרואקטיביים. לצורך כך צריך להגיש בקשה מיוחדת לרשות המיסים.

ערר

ניתן להגיש ערר על החלטת הועדה הרפואית במידה והיא קבעה פחות מ- 90% נכות. הערר יוגש בתוך 45 ימים. כמו כן גם פקיד השומה יכול לערער על החלטת הועדה.

Exit mobile version