פורטל מיסים

פטור ממס הכנסה לחולים במחלות לב

מחלות לב הינן למרבה הצער מחלות שכיחות. אנשים רבים סובלים מהתקפי לב, אי ספיקת לב, הפרעות קצב, דלקות בשריר הלב, מחלות של כלי דם, אוטם בשרירפטור ממס הכנסה לחולים במחלות לב הלב, מחלות של המסתמים, לחץ דם גבוה, וכולי. המלות נגרמות בעיקר בשל רמות גבוהות של כולסטרול, השמנה, סוכרת, מתחת נפשי, עישון, גנטיקה וכולי.

אדם שחולה במחלת לב סובל מהשלכות פיזיות רפואיות וכלכליות של המחלה על חייו. החולה אינו יכול לעבוד, הוא זקוק לשיקום, לשירותים רפואיים, לתרופות, ביקורות ובדיקות, וכל זה מכביד עליו כלכלית.

אלו הן הזכויות שמגיעות לחולי לב

מחלות לב פוגעות בתפקוד השגרתי של החולה, על כן הוא זכאי להטבות וזכויות שונות ובהן גם זכויות כלכליות. לחולה לב יש הוצאות רבות שנובעות מהמחלה והוא נאלץ להתמודד עם קושי בחיי היום יום בשל מחלתו. הזכויות הכספיות שמגיעות לחולי לב נובעות מגובה אחוזי הנכות שנקבעים על ידי ועדה רפואית של הביטוח הלאומי. כמו כן על פי גובה אחוזי הנכות נקבעים זכויות כמו קצבת נכות כללית, קצבת נכות מעבודה, או מענק חד פעמי.

החולה לא תמיד מודע לזכויות הנובעות מקיומה של המחלה, ובין היתר לזכויות הכלכליות שמגיעות לו.

אחת הזכויות החשובה ביותר לחולי לב היא הזכות לפטור מס והחזרי מס שלא תמיד מודעים אליה. פטור כזה יכול לתת לחולה הטבות של עד מאות אלפי שקלים וכן החזרים רטרואקטיביים בשל הפטור.

אחוזי נכות לחולי לב לצורך קבלת פטור ממס הכנסה

לפי התוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), אדם שהוא חולה במחלות לב יקבל אחוזי נכות. אחת הזכויות החשובות ביותר ובעלות המשקל הרב ביותר היא הזכות לפטור ממס. הפטור ממס יהיה בגין תשלומי מיסים עד להכנסה בגובה של תקרה מסוימת. כדי לקבל את הפטור ממס הכנסה צריך שתיקבע נכות של 100% בשל מחלת הלב, והנכות צריכה להיות לתקופה של לפחות 185 ימים. כמו כן אם האדם סובל ממחלות נוספות, מחשבים את הנכות באופן משוקלל –ממחלות וליקויים כמו לחץ דם סוכרת וכולסטרול והיא צריכה להיות 90% לפחות ולתקופה של לא פחות מחצי שנה.

אחוזי הנכות שמקנים את האפשרות לפטור ממס הכנסה נקבעים בין היתר על ידי ועדה לפטור ממס הכנסה של המוסד לביטוח לאומי, ועדה שקובעת נכות לנכי צה"ל, ועדת נכות כללית, משרדי האוצר על פי חוקים ספציפיים כמו חוק נכי מלחמה בנאצים וכולי, ועוד.

הגשת הבקשה לפטור ממס הכנסה במקרה של מחלת לב

כאשר אדם סובל ממחלת לב ומבקש להגיש בקשה לפטור ממס, עליו לבצע בדיקות רפואיות שקשורות לתפקודי הלב כמו אקו לב במאמץ ובמנוחה, בדיקת אק"ג, בדיקת הולטר, וכולי. עם התוצאות פונים לפקיד השומה ומגישים בקשה לוועדה רפואית לקביעת אחוזי נכות לצורך פטור ממס הכנסה.

כמו כן מגישים:

אם נקבעו אחוזי נכות באמצעות ועדה אחרת מצרפים את ההחלטה. המסמכים יועברו לביטוח לאומי והמבקש יזומן לוועדה רפואית. בסיום ישיבת הוועדה תינתן החלטה וזו תועבר למס הכנסה. אפשר להגיש ערעור על ההחלטה לוועדה רפואית לערערים בתוך 45 ימים.

מרגע קבלת הפטור ממס אפשר גם לקבל פטור רטרואקטיבי לגבי הכנסות קודמות ששולם עבורן מס. שכיר יכול לקבל החזרים למשך של 3 שנים ועצמאי יקבל החזרים רטרואקטיביים למשך 6 שנים. תקרת ההכנסות לקבלת הפטור שונה בין אם מדובר בהכנסות מעבודה או שלא מעבודה, וכן בהתאם לתקופת הנכות – שנה שלמה או חצי שנה עד שנה.

חשוב וכדאי להיעזר בעורך דין מומחה בתחום מימוש זכויות רפואיות אשר יכין את התיק כנדרש, יוכל גם לייצג מקצועית את המבקש בוועדה הרפואית, וגם להתנהל באופן מקצועי מול הבירוקרטיה שכרוכה בטיפול בבקשה.

אולי יעניין אותך גם:

פטור ממס הכנסה למטופלי אי ספיקת כליות

 

Exit mobile version