פורטל מיסים

פטור ממס הכנסה לחולי קרוהן וקוליטיס

מחלות קרוהן וקוליטיס הן מחלות דלקתיות כרוניות של המעיים. מחלת קרוהן היא דלקת כרונית שעלולה לפגועה בכל החלקים של מערכת העיכול, וברובפטור ממס הכנסה לחולי קרוהן וקוליטיס המקרים פוגעת במעי הדק. הדלקת פוגעת בדופן המעיים מהרירית של המעי ועד לשכבה החיצונית שלו. המחלה היא כרונית ללא ריפוי מוחלט והיא מתבטאת בהתלקחויות.

מחלת הקוליטיס היא דלקת כרונית ברירית המעי הגס. גם כאן יש התפרצויות של המחלה, ויש תקופות רגיעה. הסימנים של המחלות הללו הם בין היתר, כאבי בטן, שלשולים, ודימומים. כמו כן עלולים להיווצר חסימות מעיים ונזקים נוספים, כאשר אבחון המחלות הוא בעיקר באמצעות בדיקות אנדוסקופיות.

זכויות רפואיות לחולי קרוהן וקוליטיס

הקרוהן והקוליטיס פוגעות מאוד באיכות החיים. ולחולים בהן מגיעות זכויות רפואיות מביטוח לאומי ובין היתר קצבת נכות, שירותים מיוחדים, זכויות לגבי דיור, הטבות, ,הנחות שונות וכולי. לפי דרגת הנכות ואבדן כושר עבודה החולים יזכו גם בהטבות מס מרשות המיסים כמו פטור ממס והחזרי מס רטרואקטיביים. הזכויות הרפואיות נובעות ממצב הדלקת, וההגבלות שהיא יוצרת בחיי החולה.

אחוזי נכות לחולי קרוהן וקוליטיס

התוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה) קובעת אחוזי נכות לחולים במחלות דלקתיות, אחוזי הנכות יכולים לנוע בין אחוזי נכות נמוכים של 10% לחולים במצב קל (שלא סובלים מאנמיה), לחולים עם 30% נכות שסובלים מהתלקחויות יותר אינטנסיביות של המחלה, ועד לחולים במצב קשה עם 100% נכות שזקוקים לאשפוזים.

על פי התוספת לתקנות, כדי שהחולה יאובחן עם 100% נכות רפואית, ויקבל פטור ממס הכנסה בשל מחלת קרוהן או קוליטיס כיבית – הוא צריך להיות במצב של דלקת מעיים כרונית קשה ומאושפז לסירוגין. במקרה אשר בו הנכות נקבעה לתקופה של חצי שנה ויותר – יוכל החולה לקבל פטור ממס.

היה והחולה סובל גם ממחלות נוספות מעבר למחלת קרוהן או קוליטיס, אחוזי הנכות שלו יהיו יותר גבוהים, והם יקבעו באמצעות תחשיב של שקלול כל המחלות. כדי שיתאפשר לתת פטור ממס – הנכות המשוקללת במקרה כזה צריכה להיות יותר מ- 90% ולמשך של מעל ל- 185 ימים.

כמו כן כאשר נקבעים לחולה 90% נכות רפואית משוקללת או 100% נכות רפואית ממחלה אחת, הוא זכאי לקבל פטור ממס וגם החזרי מס רטרואקטיביים. אחוזי הנכות יקבעו על ידי ועדה רפואית לפטור ממס הכנסה מטעם המוסד לביטוח לאומי.

הבקשה לפטור מתשלום מס

הבקשה לפטור ממס תוגש לפקיד השומה במס הכנסה. בין היתר על המבקש לצרף:

כאשר חולה במחלת קרוהן או קולטיס מבקש פטור ממס עליו לצרף:

פקיד השומה יעביר את המסמכים לביטוח הלאומי, והמבקש יוזמן לוועדה רפואית בנושא מס הכנסה שם אפשר שייבדק על ידי הרופאים בוועדה, וכן יבדקו המסמכים הרפואיים שצורפו. לאחר מכן תינתן החלטה בנושא אחוזי הנכות והבקשה לפטור ממס.

ערעור על החלטת הועדה הרפואית

ניתן לערער על החלטת הועדה הרפואית בתוך 45 ימים, הערעור יוגש לוועדה רפואית לערערים.

החזר רטרואקטיבי

ממועד קביעת דרגת הנכות וההחלטה לאפשר קבלת פטור מתשלומי מס – אפשר לקבל גם החזר רטרואקטיבי. שכיר יוכל לקבל 3 שנים החזרים מהגשת הבקשה לפטור, ועצמאי יוכל לקבל 6 שנים החזרים מהגשת הבקשה לפטור ממס.כמו כן הפטור שונה בנוגע לסוגי ההכנסות, בין אם מדובר בהכנסות מעבודה או שלא מעבודה, הכנסות מריבית, או הכנסות תשלומי ביטוח.

חשוב וכדאי להיוועץ בעורכי דין המתמחים במימוש זכויות רפואיות

לצורך הגשת בקשה לפטור ממס הכנסה, רצוי ומומלץ להיעזר בעורך דין מומחה במימוש זכויות רפואיות לצורך הועדה הרפואית, וכן לקבל יעוץ על ידי עורך דין שמומחה בנושא זה. ליווי וטיפול על ידי עורך דין שמומחה בנושא יחסוך למבקש התמודדות עם הבירוקרטיה וזמן יקר, ויבטיח את השגת המטרה.

אולי יעניין אותך גם:

האם מתנדבים שנפגעו זכאים לפטור ממס הכנסה?

 

Exit mobile version