פורטל מיסים

פטור ממס הכנסה לסובלים מדלקות פרקים

דלקות פרקים שייכות למשפחה של מחלות ראומטיות. מדובר במכלול רחב מאוד של מחלות כרוניות שעיקר הנזק שלהן הוא בפגיעה במפרקים, עצמות השלד,פטור ממס הכנסה לסובלים מדלקות פרקים סחוסים, גידים, שרירים, וכולי. דלקת מפרקים היא מחלה כרונית. הדלקת מופיע במפרקים שונים בגוף כמו פרקי הידיים, עמוד השדרה, ברכיים, ירכיים, וכולי.

מבחינים בין דלקת מפרקים ניוונית שמתרחשת בשל ניוון של מפרקים, ודלקת מפרקים שגרונית שהיא מחלה אוטואימונית דלקתית/כרונית של המפרקים. מחלות ראומטיות שהן מחלות אוטואימוניות – מערכת החיסון תוקפת את הגוף.

סימני המחלה הם כאבים, עייפות, נפיחות של המפרקים, הגבלה בטווחי תנועה, קשיון המפרקים, עיוותים, וחולשה. סיבות למחלה יכולות להיות: חבלה או שחיקה של המפרקים מפעולות חוזרות ולחץ פיזי, וטראומה. לפעמים דלקת מפרקים היא תופעת לוואי של מחלות אחרות כמו פסוראזיס, זאבת, וכולי.

הטבות וזכויות רפואיות לסובלים מדלקות פרקים

אדם שסובל מדלקות פרקים מוגבל ביכולת שלו לעבוד, להתנייד, ולנהל חיי שגרה. לכן ראה המחוקק לנכון לתת לחולים בדלקות פרקים הטבות וזכויות. החולים בדלקות פרקים הם חולי כרוניים וזכאים לזכויות רפואיות כמו קצבת נכות כללית, קצבת ניידות, שירותים מיוחדים, הטבות והנחות, תו נכה, פטור מאגרת רישיון, וכולי.

אחת ההטבות המשמעותיות ביותר עבור הסובלים מדלקות פרקים היא הזכות לפטור מתשלום מס הכנסה והחזרי מס רטרואקטיביים. הפטור הזה הוא משמעותי מבחינת גודל ההטבה הכספית.

הטבות לחולים בדלקת פרקים, הקשורות למערכת המיסוי

על פי פקודת מס הכנסה, אדם שהוא נכה ואחוזי הנכות הרפואית שלו הם 100% ממחלה אחת לצמיתות או לתקופה של מעל 185 ימים, או אדם שנקבעו לו 90% נכות ויותר לפי שקלול של מחלות – זכאי לקבל פטור מתשלומי מס הכנסה.

אדם שחולה בדלקת פרקים, ונקבעו לו לפחות 90% נכות רפואית, והוא עובד, יכול לקבל פטור מתשלומי מס גם במידה ואינו מקבל קצבת נכות כללית. כמו כן נכה שהוכר כנכה בעל 100% ממחלה אחת, לתקופה של מעל 185 ימים.

גם בני הזוג ו/או ההורים של מי שחולה בדלקת פרקים זכאים לנקודות זיכוי ממס.

הפטור ממס יכול להינתן על הכנסות מעבודה (יגיעה אישית), ועל הכנסות אחרות כמו השכרת נכסים, ריביות, דיבדנדים, וכולי. יש לציין שתקרת ההכנסה הפטורה מתשלומי המס מתעדכנת משנה לשנה. בנוסף לפטור מתשלום המס יש לבדוק אם מגיעים גם החזרים רטרואקטיביים 6 שנים אחורה.

כמו כן יורש של אדם נכה שהגיש בקשה לפטור ממס ונפטר מבלי לממש את הזכאות, יוכל לקבל את הפטור בגין הכספים המחויבים במס.

בקשה לפטור ממס

הבקשה לפטור ממס אשר מוגשת למשרדי מס הכנסה נקראת בקשה לקביעת אחוזי נכות לצורך פטור ממיסים.

הבקשה לפטור ממס, המסמכים והניירות הרפואיים המצורפים לבקשה, יועברו גם לביטוח הלאומי. המבקש יוזמן לוועדה רפואית לצורך קביעת אחוזי הנכות הרפואית שלו על פי המסמכים הרפואיים ובדיקה רפואית. ניתן לבקש פטור ממס גם ללא נוכחות המבקש, ובמקרה כזה מתבססים במתן ההחלטה על ניירת רפואית בלבד. לאחר קביעת אחוזי הנכות, מוחזר התיק לפקיד השומה וההחלטה מועברת למבקש.

הופעה בוועדה הרפואית

לקראת הופעה בוועדה הרפואית יש צורך בתיק רפואי שיש בו פירוט אשר נוגע למחלת הפרקים. כמו כן יש צורך גם בחוות דעת רפואית בנוגע למחלה. אם יש מספר ליקויים כמו דלקת פרקים וגם דלקת שרירים ראומטית – או שדלקת הפרקים נלוות למחלה אחרת כמו פסוראזיס – משקללים את אחוזי הנכות מכל הליקויים הרפואיים.

במידה והבקשה לפטור ממס נדחתה בשל קביעת אחוזי נכות נמוכים, ניתן להגיש ערעור על החלטת הועדה הרפואית בתוך 45 ימים .

 

אולי יעניין אותך גם:

סבלתם מאירוע מוחי? בדקו האם מגיע לכם פטור ממס הכנסה

פטור ממס הכנסה לחולי אלצהיימר

Exit mobile version